Çarmıklı Evi PH7800 - I, Çeşme

Bir sanat koleksiyonerinin 3 katlı evini, ev olmasının ötesinde bir sanat galerisi niteliğinde tasarlıyorsanız, seçimlerinizi akıllıca yapmanız gerekir. Katlar arası düşey sirkülasyonu sağlayacak merdivenleri de sergi alanını artıracak hacimler olarak kullanabilirsiniz. Ya da sergi alanında bir hacim olmasının ötesini görüp merdivenlere “centerpiece” fonksiyonu yükleyebilirsiniz. Tabi eğer cesaretiniz varsa.

Bu cesarete sahipseniz ikinci adım olarak, mekanın kalbine koyduğunuz bu merdiveni yapabilecek bir sanatçı bulmanız gerekir. Öyle ki, sizin mimariye verdiğiniz değeri anlayabilmeli, eserinin kendisininkinden sonra gelecek ve sergilenecek hiçbir eserin önüne geçmemesi gerektiğinin idrakında olmalı ve meydana getirdiği sanat varlığını bir daha geri almamak üzere işbirliğinizin çıktısını anonim bir esermişçesine mekanınızın varlığına armağan edebilmeli… 

Konu Merdiven’ in merdiven formunda değerler yaratmasının ötesinde sanatçı kimliğiyle yayınlamaya karar verdiği ilk eser -ya da ilk iki eserden biri- olan bu merdiven, rafine edilen detaylarıyla konseptteki halini aşıyor dersek hiç de abartmış olmayız. Mimari ödülleri şimdiden toplamaya başlayan bu projenin içine -isimsiz de olsa- iki adet sanat eseri yerleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Paragrafın ilk cümlesinde bahsedilen ilk iki eserden diğerinin de yine bu evin giriş katında, biraz daha köşe konumda ve tam daire planında olduğunu söylemeden de geçmeyelim.

Taban Alanı: 3810 x 1980mm

Yükseklik: 3190mm (17 Basamak, 17 Rıht)

Basamak Genişliği: 800 mm

Renk: Signalweiß, RAL 9003

Basamaklar: Epoksi Kaplama

Korkuluk: Şeker Hamuru, Çelik

Tasarım: Konu Merdiven + MAS Architecture Studio

Yapım Yılı: 2021

Medium, Dairesel Planlı (O), Yandan Taşıyıcılı, Çelik Korkuluklu, Epoksi Basamaklı, İç Mekan

#daireselmerdiven #yandantasiyicili #epoksibasamak

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Shopping Basket